Развод с чужденец – как да постъпим

Развод с чужденец - адвокатска кантораНе са никак малко смесените бракове у нас. Както се казва, за любовта граници не съществуват, но от гледна точка на правото ще ви се наложи да потърсите консултация с адвокат, специалист по дела за развод с чужденци.

Много от семействата, при които един от съпрузите е чуждестранен гражданин, рано или късно решават, че гледат в крайно различни посоки, пътищата им се разделят или пък не са един за друг.

Разбира се при разтрогването на такъв тип брак съществуват някой специфики, с които е добре да бъдете предварително запознати.

Тази статия ще ви образова, информира и ще даде отговор на множество въпроси, изплуващи в съзнанието ви.

Развод с чужденец – какво е добре да знаем

Българските съдилища имат правото да разтрогнат всеки сключен граждански брак между двама души, единият от които притежава българско гражданство. Ако и двамата съпрузи желаят този развод, то той би могъл да протече по процедура за взаимно съгласие, която всъщност е за предпочитане.

В противен случай се изисква да се премине към развод по исков ред, който освен нерви и време, ще ви струва далеч по-скъпо, заради множеството процедури, които се изисква да бъдат направени.

Случаите, при които разводът не е съгласуван между двамата партньори, то тогава българският гражданин притежава правото да подаде иск в съда, без значение дали партньорът е чуждестранен гражданин или пребивава извън границите на страната.

След постъпването на молбата в съда, то компетентните органи разпореждат съответния препис и за другата страна. Тогава лицето, на което се връчва молбата, е задължено в рамките на един месец да върне отговор.

Случаите, в които ответникът има настоящ адрес, намиращ се на територията на страната, съобщението му бива връчено безпроблемно. Ако обаче лицето няма регистриран такъв адрес, то тогава се поставя въпрос, относно това как да му бъде съобщено за делото, в което той участва.

Извършва се разпит на ищеца във връзка с това дали има информация за адреса на своята законова половинка. В подобни случаи дори и оскъдната информация би изиграла съществена роля.

Ако искате да получите завидно повече количество информация, то съветваме ви да се насочите към компетентни адвокати, занимаващи се с бркоразводни дела. Помнете, че не всеки един юрист, умеещ да разтрогва бракове, е добър в делата с чужденци.

Препоръчително е предварително да проучите лицето, на което възнамерявате да заплащате, споделяте и в чиито съвети да се вслушвате.

Запомнете, че на първо място човекът отсреща трябва да ви вдъхва доверие. В противен случай всичко е една загубена кауза. Необходимо е да се чувствате свободно да разговаряте на всякакви теми, дори и такива, свързани с интимния ви живот.

Важно е да оставите картите на масата, за да може адвокатът, който сте наели, да реагира адекватно във всеки един момент и да може да ви защити по начин, оказващ се благоприятен за вас.

Посещавайки Адвокатска кантора Шулев, Белев & Койчев в София, то вие си осигурявате адвокат, за който разводите с чужденец са като детска игра. Можете да посетите сайта на кантората, за да се запознаете по-подробно с компетентните юристи и услугите, предлагани от тях.

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Услуги с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *