Ремонт на покривни конструкции

Системата за ремонт на покриви

Всеки иска да има над главата си силен, надежден и без течове покрив. Но какво да правите, когато капе от тавана, когато вали дъжд? Има решене! Разработена е система за ремонт на покрива, която позволява да се „излекуват“ течове на покрива.

Покривни ремонти на къщи

Покриви, или по-правилно материалите, от които са направени, са обект на постоянно въздействие на околната среда, често – много агресивно въздействие. Съществени промени в температурата и влажността, периодичните замразяване и размразяване, постоянното излагане на ултравиолетовите лъчи, корозии и замърсяването във въздуха и дъждовната вода – това не е изчерпателен списък от фактори, които влияят отрицателно върху устойчивостта и функционалността на материали за уплътняване на покриви.

Доскоро нашите строители са се занимавали предимно с прости битум (катрани) и покривни материали. Тези материали се основават на евтина нафта, което е довело до широкото им използване за ремонт на всички съоръжения. В резултат на това на някои плоски покриви се появяват многослоен битум и покрития, като, въпреки своята дебелина, покривът продължава да тече. Това е така, защото е трудно да се осигури достатъчно съединителен материал на битума с основата (особено в случай на завои и кривини). На всичко отгоре, смола – е краткотраен материал, не устойчив към студа и UV радиация.

Говорейки за ремонт на покрив или само за покриви, не трябва да се забравя, че „покрив“ е по-широка дефиниця от самият покрив. Покривът е структура, състояща се от вътрешна част, която дава подкрепа на покрива на една определена форма, и външен покрив – покривни конструкции.

Ето защо, ремонт на покрива може да включва:

  • Ремонт на вътрешната конструкция (греди или ферми) на покрива;
  • Ремонт на самия покрив, който може да бъде направен от битум, плоски или вълнообразни листове етернитови плочи, стоманени покриви, керемиди, метални керемиди, плочки и т.н;
  • извършване на задълбочено преразглеждане на покрива: повишаване на гредите, стелажи, каси и т.н. и частичен ремонт на покриви или пълната му подмяна.

Може да се работи по инсталирането на нови инженерни системи: размразяване на системата, монтаж на отоплителни кабели, подбор и монтаж на канализационни системи, инсталиране на системи за вентилация и покрива и подобни.

Най-търсената работа за ремонт на покривни системи е ремонт или монтаж на покривни керемиди. Изборът на покривни материали и бюджет за ремонт, зависи преди всичко от формата на покрива (плоски, стан, ребра,гамбрел), както и качеството на вътрешни елементи на покрива, наличието или липсата на подпокривното пространство (таван) и други.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *