Трябва ли да използвате протектор за екран

Търговците на дребно на аксесоари за мобилни телефони много често споделят, че клиентите им задават изключително много въпроси около ползата от екранните протектори.

Хората се интересуват дали в опит да защитят добре мобилните си устройства, трябва да сложат задължително и протектор или е напълно достатъчно да се постави защитен кейс.

Определено, ползването на калъф намалява риска дори и за стъклото на телефона, тъй като то обикновено остава малко под ръба на силиконовия калъф. Но по-малкия риск не означава, че той напълно е избегнат.

Класическите протектори

Протектори за телефон

Извит Стъклен Протектор за NOKIA 3, GREEN 3D Glass, Черен

Потребителите най-често купуват от популярните класически протектори за екрана, които прилепват директно към повърхността на сензорния дисплей на телефона. Те защитават устройството доста добре и на практика можете да сте спокойни, че няма да го пукнете или счупите ако телефона падне по екран.

Много експерти, обаче, препоръчват да инвестирате в протектори за екран от закалено стъкло, които защитават от драскотините по-ефективно в сравнение с плътно прилепващите силиконови протектори за телефон (вижте в MyTel.bg).

Протекторите от закалено стъкло са по-редки и скъпи, но ако сте с някой от флагман моделите на Айфон, Самсунг или Пиксел например, определено си струва да направите максималното за да защитите устройството, което така или иначе е от горния ценови клас.

Каква е разликата в силиконовите и стъклените протектори за екран

Според експерти в областта на мобилните телефони, ако устройството бъде изпуснато по дисплей, на практика няма разлика дали сте със силиконов или стъклен протектор. И двете решения са много ефективни от гледна точка на защита.

Ако, обаче, се случи да изтървете устройството на страни или го ударите по ръба, то все пак може да се пукне ако е защитено единствено от силиконов протектор. Стъклените протектори, от своя страна, могат да защитят устройството, дори и ако е претърпяло много силен удар.

Можем ли да разчитаме единствено на защитените сили на телефона

Вярно е, че най-новото поколение мобилни телефони са наистина много устойчиви и на практика могат да издържат на какво ли не. Въпреки това, имайки предвид високите им цени (поне що се отнася до качествените устройства от висок клас), човек трябва да си направи добре сметката за това дали да рискува да повреди устройството си, при условия, че е похарчил не малка сума за него.

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в GSM, Технологии с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *