Теракот – предимствата на една от най-старите подови настилки

Теракотът е една от най-старите подови настилки, познати на човечеството от хиляди години. Със своята практичност, природосъобразност, елегантен вид и лесна поддръжка, те трудно могат да бъдат конкурирани.

Днес в търговската мрежа се предлага огромно разнообразие от теракотени продукти, което несъмнено е добра новина, а цените им ще ви изненадат (разгледайте предложенията на TeMax.bg). То и някои от неговите предимства.

Екологично решение на добра цена

Теракот31Теракотените плочки представляват печена глина, което ни насочва към факта, че те са един 100% естествен продукт. Това ги прави много добър избор за хората, които искат да бъдат обградени от естествени материали и не желаят да инвестират в химия и изкуствени продукти.

Имайки предвид сериозното влошаване на околната среда, теракотът трябва да се използва все повече като едно екологично чисто и устойчиво решение (виждали сме плочки от теракот дори в запазени дворци, крепости и къщи от преди хилядолетия.

В допълнение към това продуктите от теракот са много разумни като цена, де не кажем и евтини. Определено няма да допуснете грешка ако заложите на този вариант за всяка една част от дома си.

Изключителна издръжливост и устойчивост във времето

Всички продукти, които попадат в категорията теракот, притежават предимството да са изключително издръжливи и дълготрайни.Ето защо те са най-честото предложение от страна на интериорните дизайнери, когато кажете, че търсите нещо наистина устойчиво на износване.

Освен това, продуктът има високо ниво на устойчивост на атмосферни влияния и топлина, така че можете да го използвате без проблем за своята тераса или веранда, където той няма да се повлияе ни най-малко от студа или горещината през лятото.

Освен това материалът е порест, което помага за лесното абсорбиране на влагата. В допълнение към това може на пръв поглед да изглежда, че се нуждае от висока поддръжка, но в действителност е много лесен за почистване.

Неговите качества го правят продукт, който всъщност е толкова траен, че може с лекота да издържи десетилетия, стига, разбира се, да е инсталиран както трябва, така че да не се напука в резултат от неправилно лепене и неравна и не добре направена основа на пода под него.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *