Shopping cart

Цветотерапията на Бах

В продължения на няколко десетилетия уникалната цветотерапия на д-р Бах връща здравето на хората. От дълбока древност цветята се използват като лечебно средство. Според една легендата, Буда е лекувал болни с аромат от цветове на лотос. В Индия и до днес от пъпките на лотоса се приготвят лечебни отвари, практикува се лечение с аромати от цветя, тяхното съзерцание, изцеляващ сън на легло от венчелистчета, а също така и носене на венци от живи цветя, закрепени към различни части по тялото.

В древен Китай, с помощта на цветната терапия, са освобождавали човешкото тяло от негативната енергия, като по този начин са стимулирали функцията на всички негови органи и системи. Древните китайски лечители са предпочитали цвета на растението, пред неговия аромат. От техни трактати, писани преди хиляди години, научаваме, че цветните вълни на червената роза стимулират всички жизнени процеси в тялото, сините камбанки спомагат за изработване на хормона на съня (мелатонин) и нормализират работата на щитовидната жлеза, а люляка намалява телесната температура при слънчев или топлинен удар и помага при борба със стреса.

Древните са възхвалявали цветовете и максимално са се съсредоточавали върху жизнените сили на всяко растение. Общувайки с този химн на живота, човешкото тяло получава мощен живителен поток от биологична енергия.

Цветната терапия на д-р Бах е предназначена за разрешаване на емоционални проблеми. Помага да се оттървете от вина, страх, негодувание и т.н. След като човек  приведе душевното си състояние в норма, той е в състояние сам да се избави от много страдания. Но д-р Бах отива още по-далеч в своето уникално изобретение – цветни есенции, които спомагат да се избавите от нежеланите черти на своя характер, както и от вредни привички.

Жълтият кантарион помага да кажете „не“ на този, на който други не биха отказали. Букът ще помогне на тези, които са свикнали да бъдат заобиколени от изисканост и красота. Тези хора проявяват нетърпимост към другите. Букът ще им помогне да станат малко по-толерантни към хората. Дивият кестен е дар от Бога за тези, които тъпчат на едно място и не умеят да усвояват жизнени уроци. Цикорията е незаменим помощник, създаден да върне вярата в бъдещето на потъналите в отчаяние и безнадеждност. Ако в мислите си се връщате към миналото, вместо да живеете в настоящето, то вашият лек е орловия нокът. При стресови ситуации се предвижда цветна терапия на Бах, като се осигуряват следните цветя: циганче – Impatiens и индийски лук (птицемлечник). Цветотерапията на д-р Бах е помогнала на много хора да възвърнат своето спокойствие и да усетят увереността в себе си в критични моменти от своя живот.

Още информация за капки на Бах

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *