Видове хостели

Днес хотелите са често твърде скъпи за средностатистическия пътешественик и авантюрист. Постепенно младежите, които често се явяват в тази роля започнаха да предпочитат евтини нощувки в хостел, като разумно и нискобюджетно решение за техните цели.

След като е отворил врати през 1912 година, създаденият в Германия от Ричард Ширман първи хостел в света бързо придобива популярност сред по-бедните младежи и днес хостели има по цял свят. Почти век по-късно подобно на доста други неща в нашето ежедневие и този тип услуга се е диференцирала и е започнала да развива своите клонове, като постепенно е създала предпоставки за създаването на различни видове хостели.

Ето и някои от типовете хостели, които с можем да се сблъскаме пътувайки по света или дори в България:

  • Международни мрежи от хостели. Днес има огромни мрежи от хостели, които предоставят възможност на младежи от над 80 държави да използват услугите на над 4500 хостела в цял свят, като така предоставят евтини нощувки за хора от всеки край на планетата. Въпреки използването им основно от младежи, тези заведения предоставят услугите си на всеки, който пожелае.
  • Независими хостели. Този тип хостели не са асоциирани с големи международни мрежи, като предоставят услугите си на всеки, като не изискват членски карти (мрежите го правят). Днес те са широко разпространени сред т.нар. „backpackers” или хора обичащи да пътуват по земното кълбо само и единствено с една раница на гърба си.
  • Бутикови хостели. Тези хостели буквално са избягали от значението на един хостел, но поради огромната конкуренция в този бизнес те продължават да се развиват и да предоставят интересни възможности на своите гости.
  • Мобилни хостели. Този тип хостели могат да се придвижват от едно място на друго. Те нямат установена постоянна локация и често биват местени, реагирайки на определени събития като Октоберфест, Световното първенство по футбол и т.н. Най-често за тези цели се използват кораби, закотвени в съответните пристанища.

Ако търсите евтини нощувки в София, препоръчваме да прегледате Евтини хотели София.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *