Детски филми

„Тайният свят на Ариети” разказва за любовта между младия Шо и 14-годишна Ариети, която на фона на пакостите се развива, които са правени от загадъчно семейство от 10-сантиметрови човечета –анимационен филм, издаден през 50-те години и наредил се още тогава сред любимите детски филми на няколко поколения.

Друг шедьовър, отличен с награди за най-добър филм на детски фестивали в Монтевидео  и Кайро, е „Жаби кекерици“ – обещава незабравими приключения, в които се впуска главният герой Макс, за да намери за своя брат жабешки яйца. Може и сред филми онлайн да се открие и гледа.  Приятелство, нови знания за света, неочаквани срещи ще открият в този филм малки и големи.

„Бялото лъвче“ започва с раждането на Лецаци и из приказните кътчета на Африка е невероятно омагьосващо пътешествие. Сюжетът проследява неговото оцеляване във враждебния свят, в който живее. Филмът се превръща за цялото семейство в приключение – предлага ни прекрасни природни картини, дълбочина на вътрешните изживявания, увлекателен сюжет, който го нарежда сред предпочитаните детски филми.

„Тайнствените златни градове“ е създаден през 1982 година френско-японски анимационен сериал. Японското заглавие значи „Естебан, детето на слънцето“. Състои се от 39 епизода по 30 минути. Героите в аниме стил са нарисувани, с по-меки форми на персонажите и липсата на някои преувеличени черти. Всеки епизод с кратък документален филм завършва, който информира за различни технологични и исторически факти. Чудесно би било да го гледате в сайт за филми онлайн. През 1532 година Естебан – испанското сираче, се отправя да намери баща си – в търсене на един от седемте мистични златни градове. Придружават го в пътешествието Зия, момиче от племето на Инките, и Тао – последният оцелял от потъналата империя Хива. Сериалът е комбинация от научна фантастика, историята на Южна Америка и археология. Героите постоянно различни технологични чудеса откриват, създадени от инките и ацтеките – кораба Соларис, който се задейства със слънчева светлина, също и гигантския златен Кондор, с който летят героите. Те от противниците Гаспар и Гомез са преследвани, които Тайнствените златни градове търсят също. Гледането на подобни детски филми са изключително полезни за малките и големи деца, защото показват доброто и лошото, напредъка, развиването на въображението и фантазията на онези, които отделят време да ги гледат.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Изкуство и забавления. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *