Shopping cart

Как се търси работа в България?

Има няколко начина. Започваш да разпитваш познати и приятели. Роднините ти също се заемат със сериозната задача да намерят нещо подходящо за теб при някой познат или познат на познат. Едновременно с това проверяваш редовно jobs.BG и кандидатстваш на възможно най-много места.

Прилагайки тези три метода, има голяма вероятност един от тях да проработи. Има много примери за успешно прилагане на трите варианта за търсене на работа. Например, мой близък познат, завършил спортна гимназия и занимавал се почти през целия си живот със спорт, получи травма и не можеше да продължи с професионалния футбол в бъдеще. Така той реши да кандидатства в икономическия университет в София и да следва във финансовото направление. Той съзнаваше, че ще му бъде много трудно, тъй като през целия си живот не е учил активно, но благодарение на упоритостта си и много много труд, постигна страхотни резултати. Втори курс, съвсем случайно баба му му беше споменала, че е говорила с нейна приятелка, чийто внук работи на мениджърска позиция в банка. Тя му каза, че е взела кординатите на въпросния мъж и може да се свърже с него, за да му намери някаква работа в банката. Първоначално, моят приятел прие нещата с насмешка, но след безуспешно търсене на работа, той се свърза с банкера. Така след две седмици тойа започна новата си работа. Справя се много добре с нея и дори получи повишение.

Вторият пример, за който ще разкажа, е свързан с възможностите, които се предлагат в сайтове като jobs.BG. Една от най-близките ми приятелки има позната, която работи на висока позиция и е постигнала всичко сама, без помощта на познати или приятели. Момичето работи в козметичната комапния Нивеа, България, и е постъпила в компанията чрез няколко месечен стаж. За стажа е кандидатствала чрез обява и конкурс. Тя е добър пример, че не е задължително да имаш познати в дадена компания, за да постигнеш отлични резултати. Добра работа се намира с много упоритост и с качества, които впечатляват.

Независимо по какъв начин си търсиш работа, най-важното е да имаш необходимата подготовка за интервюто и след това за първоначалните ти задължения. Важно е не само да започнеш работа, а и да се докажеш в нея, за да продължиш да работиш там, където са ти гласували доверие и също така да се развиваш и издигаш във времето.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *