Как да си закупим оригинални авточасти ?

При редовната профилактика на автомобила или след възникнал проблем и последващ преглед се оказва, че трябва да замените свещ, динамо, каре, амортисьор или някаква друга авточаст. Неизбежно е и нямате друг вариант, трябва да купите съответната стока.

Веднага си задавате въпроса „От къде да намеря оригинална част и как да съм сигурен, че е такава?

Съвсем нормално е да се питате това, в момента пазарът ни е залят с много некачествени продукти – ментета, обикновено производство в Китай или сглобка в някой гараж в България. Тези стоки могат да бъдат изключително опасни за автомобила, респективно здравето и живота ви, затова бъдете бдителни и не подценявайте проблема.

Как обаче да разпознаем оригиналната авточаст от тази, която е менте?

Както при всички останали стоки на пазара, първият критерии е цената. Ако намерите частта на евтина цена, в сравнение с другите магазини, имайте едно наум. Вероятността да се опитват да ви подведат е огромна.

От друга страна пък, единствено високата цена не е гаранция за качество и произход. Някой търговци съвсем умишлено завишават цената, за да заблудят клиентите си, че купуват нещо оригинално и стойностно, което изобщо не е така.

Не ви остава нищо друго, освен да се запознаете в подробности с механиката на автомобила ви или да наемете човек, които наистина разбира от това. Когато вашият механик не може да ви достави необходимата авточаст, помолете го да ви придружи с вас и да ви помогне с избора. Неговата компетентност е от решаващо значение и би била особено важна за вас.

Друг вариант е да поръчате частите директно от вносителите или от официалните представители на вашият автомобил. За щастие това вече е възможно в България, в редица градове има официални сервизи, които биха откликнали.

Ако живеете в малко населено място, което няма такава възможност, винаги може да се възползвате от услугите на интернет. Онлайн търговията на авточасти е доста добре развита и всеки има възможност да се възползва.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *