Валенсия

Третия най-голям град, след Мадрид и Барселона в кралство Испания след и един от най-красивите градове в Испания.

С хубавото си разположение на източния средиземноморски бряг на Апенините.. Климата през зимата е мек, а през лятото горещ и сух, което е предпоставка за хубаво и топло време през летните месеци.

Центърът на града не е много голям и лесно може да обиколите най- интересните забележителности, без да използвате обществен транспорт. Старият град разкрива най-
много красоти за миналото на Валенсия, с всички събрани на едно място музеи, галерии и сгради, лъхащи на готика, барок и модернизъм.
Катедралата Валенсия (Valencia Cathedral) е запазила в себе си част от вековната история на Испания. До нея се намира базиликата на Десампарадос (Basilica de la Virgin de los Desamparados). А в модерната част на Барио дел Кармен (Barrio del Carmen), ще намерите най-съвремената галерия на изкуството във Валенсия, разположена в института за съвременно изкуство(Valencian Institute of Modern Art). Може да се разходите и пазарувате в един от най-големите пазари в цяла Европа (Mercardo Central).
Едно от мотото на града е „Градът, който е друг свят”, така е наричан Градът на изкуството и науката (City of Art and Sciences). А между разходките, може да се насладите на местния Валенсиански специалитет паеля валенсия или да опитате традиционната валенсианска напитка -„Horchata”.
Ако обичате романтичните разходки може да посетите красивия парк който е изграден в отклоненото корито на реката преминавала през центъра на Валенсия.
Ако сте фен на спортните прояви може да гледате мач на Валесия на стадион Местая. Цените започват от 25евро в зависимост от разположението на местата.
Ако сте автомобилен фен и фен на формула 1. Във Валенсия се провежда кръг от серията на формула 1.

Как да стигнем евтино до Валенсия със самолет.

Един от начините да пътуваме евтино до Валенсия със самолет е ако си резервираме евтини самолетни билети до Валенсия поне два месеца преди самия полет.
Колкото по рано резервираме полета си, толкова билетите са по-евтини.

Авиокомпании който извършват редовни и директни полети до Валенсия са: унгарската нискотарифна компания wiz air и Българската авиокомпания България ер.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *