Какво е креатин

Креатинът е аминокиселина, чиято основна роля е доставянето на енергия към мускулите и нервите. Синтезира се от други три вида аминокиселини – глицин, аргинин и метионин.

Както много други аминокиселини, и креатинът се набавя чрез хранителни продукти от животински произход (най-вече чрез червеното месо). Поради тази причина на вегетарианците им е по-трудно да си осигуряват тази аминокиселина.

В такива случаи идват на помощ хранителните добавки, които могат идеално да се вплетат в режима на хранене. Разбира се, те не могат да заместят основните храни, но са допълнение, което може да осигури тези хранителни вещества, които са дефицитни.

Фитнес индустрията е огромна. Това налага на пазара да се предлагат какви ли не суплементи, с които професионални спортисти и любители да разгрънат максимално капацитета на тялото си, като се стремят към ползотворни тренировки.

КреатинМногообразието от суплементите може да има само позитиви за по-информираните хора, които се занимават ежедневно с фитнес. За тези, които обаче искат да се възползват от ползите на добавките, но фитнесът не запълва изцяло техния живот, това разнообразие може да бъде истинско мъчение.

Видовете аминокиселини, протеини, фетбърнъри могат лесно да откажат потребителя, когато липсва подробна информация за тях. Затова трябва не само да сте внимателни при избора на вид и марка, но и при избора на място, на което да се доверите.

Онлайн магазините са изключително много. Това, от друга страна, позволява на тези, чиято репутация е основана на опит и професионализъм, да достигнат до потребителите лесно. Workout.bg е подходящото място за тези от вас, които търсят само качествени продукти на най-изгодни цени.

Как влие креатина на тялото

Креатинът е една от най-често използваните аминокиселини. Това не е случайно, тъй като е изключително ефективна, когато става дума за изграждането на мускулна маса, повишаване на енергията и ускоряване на възстановителните процеси.

В следващите няколко реда ще се запознаете с информация относно функциите на креатина, как действа и защо е полезно да го приемаме.

Приемът на креатин спомага най-вече за изграждането на чиста мускулна маса. Противно на някои твърдения, той е напълно безопасен (разбира се, не трябва да прекалявате с количествата).

Освен това е една от по-евтините хранителни добавки. Знаете, че суплементите не са евтин продукт и поради това рядко ще намерите някой, който да е на ниска цена, но същевременно да води до реални резултати.

Креатинът играе роля в производството на аденозинтрифосват – източник на енергия, който впоследствие се разгражда до аденозиндифосфат. Количестовото му в тялото е ниско и затова, когато тялото е подложено на по-сериозно физическо натоварване, този източник трябва да се ресинтезира бързо.

Начини за набавяне на креатин

Винаги трябва да се стремите да си набавяте необходимите хранителни вещества чрез храната. Това обаче понякога може да бъде трудно. Заради това много хора решават да се доверят на хранителните добавки.

А когато става въпрос за креатин, добавките наистина могат да бъдат много ефективни, тъй като съдържанието му в червеното месо (телешко, говеждо) е ниско.

Трябва да бъдете сигурни в едно, когато сте решили да използвате суплементи – да знаете, че продуктът е наистина качествен. А това няма защо да ви тревожи, ако се доверите на Workout.bg.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в Здраве, Спорт с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *