BCAA – какво представлява

Когато искаме да поддържаме здраво тяло, трябва да правим всичко възможно да го снабдяваме с онези хранителни вещества, които са отговорни за правилното му функциониране. Разбира се, редовните физически упражнения са съществени и могат да дадат резултати.

Пълният ефект обаче може да бъде гарантиран, когато към тях спазваме и дисциплина по отношение на това какво ядем. В храната се съдържат важни за организма хранителни вещества, без които не бихме могли да съществуваме.

Едно от тях е протеинът. Той, от своя страна, е съставен от 20 вида аминокиселини, които се разделят на заменими и незаменими. Последните се наричат така, тъй като тялото не може да ги произвежда само и затова си ги осигурява чрез храната.

BCAA аминокиселиниХраните от животински произход обикновено са най-богати на протеин и съответно на тези аминокиселини. Понякога обаче има пречки, които ни възпрепятстват да си набавяме веществата по естествен начин и затова приемането на хранителни добавки е добра алтернатива.

Знаем, че добавките могат да бъдат отблъскващи заради неясната информация около тях. Затова ви препоръчваме Workout.bg – мястото, където качеството на продуктите и професионалното отношение към клиентите са задължителни.

Какви са BCAA аминокиселините

Три от най-важните протеинови аминокиселини са левцин, изолевцин и валин. В следващите редове ще се запознаете с информация относно тяхното участие в процесите в тялото, какви са ползите от тях и по какъв начин действат.

BCAA аминокиселините са аминокиселини с разклонена верига. Тази група от три аминокиселини е отговорна за мускулния растеж, възстановителните процеси и количеството енергия, с което тялото разполага.

Освен че служат за подобряване на мускулната сила и увеличаване на мускулната маса обаче, те могат да имат благоприятен ефект върху редица други процеси. Знаете, че невинаги отслабването е лесен процес.

Колкото и да тренирате, може да ви се струва, че има още нещо, което можете да направите, за да бъдете убедени, че резултатите ще са налице. И сте прави. Приемът на BCAA добавки може да окаже голямо въздействие върху топенето на мазнини.

Също така те имат способността да повлияят позитивно и върху други проблеми, като например ниските нива на кръвна захар. За това са отговорни изолевцинът и валинът, а левцинът пък отговаря за изграждането на мускулна тъкан.

Ползите от приема на тази тройна комбинация от аминокиселини обаче не спират дотук. Те спомагат при следтренировъчните процеси и умората, като намаляват нивата на серотонин в мозъка.

Приемът им под формата на хранителна добавка може значително да помогне на всекиго, който иска тренировките му да бъдат максимално ползотворни. Разбира се, на първо място трябва да се стремите да си ги набявате чрез храни като тофу, яйца, червено месо, киноа, млечни продукти.

На кого да се доверим

Това не означава обаче, че не можете да се възползвате от BCAA суплементите. Те не бива да бъдат основен източник, но могат да бъдат идеалното допълнение, от което се нуждаете, за да постигнете най-добри резултати.

За тази цел е необходимо единствено да направите информиран избор; да знаете правилното място, откъдето да се снабдите с хранителни добавки. Това не може да бъде пречка обаче, когато се доверите на Workout.bg – онлайн магазина, в който се предлагат висококачествени продукти на най-атрактивни цени.

 

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Здраве, Спорт с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *