Shopping cart

Протеин – на какви цени можем да намерим

Цена на протеина

Пазарът от хранителни добавки е огромен. Това отегчава потребителите и ги отказва напълно от варианта да се възползват от многобройните ползи, които могат да имат от тях.

Независимо какъв тип хранителна добавка търсим, едно от нещата, които най-много ни интересуват, е цената.

Всеизвестен факт е, че този тип продукти може да бъде много скъп и да изглежда така, сякаш няма особено голяма полза да отделяме финансов ресурс за него.

Това обаче не е така. Особено когато става въпрос за протеин – една от градивните единици на човешкото тяло, редом с мазнините и въглехидратите.

Защо е важен протеинът

Цена на протеинаЛогично е, че щом нещо се съдържа изначално (в оптимални количества, разбира се) в тялото, значи трябва да правим всичко възможно да си го набавяме. Тялото изисква единствено това.

От нас зависи по какъв начин ще го правим. Естествено, най-добрият вариант е чрез храните. Те са естествен източник на всичко, от което се нуждаем, и на първо място трябва да се доверим на тях.

Въпреки това обаче съвременните хранителни продукти не са същите, каквито са били преди години. Съдържат какви ли не консерванти, преминали са през вредни за здравето химически процеси и са висококалорични.

Поради тази причина е изключително трудно човек да спазва здравословен хранителен режим, като същевременно с това щади времето и портфейла си.

Какви опции ни остават в такъв случай? Въпреки че масово произведените продукти са тези, които най-лесно можем да закупим, трябва да се стремим да ги подбираме внимателно.

Биохраните са добра алтернатива. Да, могат да бъдат скъпи, но пък ще сте сигурни, че успявате да получите количеството протеин.

Когато сме решили да разберем какъв е пълният потенциал на тялото ни, първото нещо, което започваме да правим, са физическите упражнения. Това е естествено, тъй като са един от най-добрите начини да видим на какво сме способни.

Първо обаче трябва да има какво да тренираме. И не, не говорим за тяло, всеки си има такова. Говорим за достатъчната мускулна маса, която можем да превърнем в красиви форми.

Това е и функцията на протеина – изгражда мускулна тъкан. Освен тази главна функция той подсилва и имунната система, а това е от голямо значение, когато боледуваме от вирусна инфекция.

Двата вида протеини – пълноценни и непълноценни, се съдържат съответно в животинските и растителните продукти. Важно е да отбележим обаче, че основната разлика между тях е количеството протеин, което си набавяме.

Месните продукти са много по-богати от растителните, затова е по-трудно за хора, които не ядат месо, да си набавят протеин.

Протеинът като хранителна добавка

Ако традиционния метод (чрез консумация на храна) не работи, винаги можете да се доверите на хранителните добавки. Разбира се, те не могат да заменят храната, но със сигурност ще са ви от голяма полза.

В сайта на Workout.bg се предлага широка гама от протеин на прах, както и протеинови барчета за всеки вкус на най-атрактивни цени.

Не бива да пренебрегвате здравето си. То трябва да бъде ваш приоритет, за да се чувствате комфортни в собственото си тяло. Затова е жизненоважно да правите всичко възможно, за да функционира то както трябва.

Някои от видовете протеин могат да имат високи цени, но затова пък могат да ви дадат добри резултати.

Workout.bg може да ви помогне откриването на тези продукти, които ще ви помогнат да постигнете желаните резултати във фитнеса.

Comments (02)

  • 11.01.2022

    Изгаряне на мазнини — IPotpal.bg

    […] ← Протеин – на какви цени можем да намерим […]

  • 17.01.2022

    BCAA – какво представлява — IPotpal.bg

    […] от тях е протеинът. Той, от своя страна, е съставен от 20 вида […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *