Круизи

Круизи с кораб са все по-популярни у нас, като днес българите предпочитат круизи до относително близки дестинации, каквито се явяват Гърция, Турция и дестинациите в Средиземно море като цяло.

Сектора за круизи за разлика от останалия туристически бранш е в неспирен възход и все повече хора предпочитат да изберат именно този начин да прекарат своята почивка, далеч от стреса и ежедневието, което ни заобикалят. Повишеното предлагане на круизи успя да предложи и разумни цени, от който родните туристи могат ефективно да се възползват.

Най-важния фактор преди да се изберат определени круизи е да се съпостави качеството и цената им. С други думи дали пътешествието е достатъчно привлекателно и дали ни е по джоба. Цените могат да варират от 70-80 лева на ден до над 2000 лева, като това се определя от специфичните круизи и корабите, на които се плава. Най-скъпите круизи са тези на ветроходните кораби, докато тези на големите круизни кораби са относително достъпни.

В световен мащаб отворените за круизи пристанища са над 1500, което предполага и огромно разнообразие. Стотиците и дори хиляди различни дестинации, които се предлагат са примамливо предложение за всеки решил да избяга от статичността на традиционната почивка.

Избирайки круизи ние ще можем да се запознаем с различни градове, култури и хора. Пътуването между отделните пристанища е най-вече през нощта, като това ни дава възможност да се събудим в поредния нов град и да се потопим в една романтична и авантюристична екскурзия, която ни обещава незабравими моменти и спомени за цял живот.

Благодарение на специалните стабилизатори на големите и модерни съвременни кораби едно от най-сериозните притеснения на пътниците, плаващи на круизи е преодоляно, а именно морската болест. Всъщност ако сте в някои от ресторантите, фитнес залите или СПА центровете на борда въобще няма да усетите, че се намирате на борда на кораб, а не на сушата.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *