Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Сугестопедия – силата на историята

Сугестопедични курсове по Английски език от Пеперудени Криле

Сугестопедични курсове по Английски език от Пеперудени КрилеС нарастващата важност на английския език във все по-бързо глобализиращия се свят, учените се опитват да открият все по-нови и ефективни методи за изучаване на език.

Времето е пари, всички ние вечно бързаме за някъде, а изискванията към нас за съвсем обикновени професии и длъжности вече летят към облаците. На този фон някак не ни остава време за да се самоусъвършенстваме и да подобрим езиковите си умения.

По тази причина все повече се отдава значение на различните трикове, които бихме могли да приложим за по-пълноценно и ефективно изучаване. Един от най-успешните и най-коментирани напоследък е методът сугестопедия за изучаване на английски език.

Този начин за усвояване на нови думи и граматика събра доста почитатели и привърженици, както заради ефективността си, така и заради самото приятно прекарване.

Интересната история се учи лесно

Анализирайки метода сугестопедия, учените доста задълбочено са изследвали различни важни моменти в изучаването на езици и една от особеностите се е откроила доста ясно. Става дума за това, че обучаващите се много по-добре реагират на текстове като цяло, отколкото на отделни думи и изречения.

При изучаването на отделни думи и изречения се залага на наизустяването. При подобен начин на учене думите трудно се асоциират с нещо и обикновено се наблюдава един доста висок процент на незапомнени думи, които почти мигновено излизат от главата на обучаващия се.

Точно обратното е положението при изучаване на цели текстове. Самата история предизвиква емоция в обучаващия се и по този начин се предизвиква умишлено запомняне на базата на дадена емоция в човека.

Именно и това е една от насоките на метода сугестопедия. Така се получава много по-добър резултат с многократно по-малко усилия. Когато емоцията се включи на страната на обучението, тогава резултатите са значителни без почти никакви усилия.

Особеното е, че в този случай човек дори не мисли за обучението, а просто се опитва да проследи дадената история и от там научават куп нови думи и граматика с почти нулеви усилия.

Това е много ефикасен метод, следващ пътя на най-малкото усилие и на минималното съпротивление. По този начин се облагодетелствате максимално, тъй като докато се обучавате, вие едновременно с това се и развличате със забавни и вълнуващи кратки истории.

Именно това е една от силните страни на метода сугестопедия и точно за това той се радва на толкова бързо нарастваща популярност напоследък. Този начин на работа дава възможност за поне 5 пъти повече усвоен материал, отколкото можете да усвоите чрез кой да е обикновен метод.

Разбира се, не е редно и да се заблуждаваме, че може да се постигне много без реално да се вложат каквито и да били усилия, но реално няма да намерите по-елементарен и лесен за заучаване начин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *