Търсите топ матрак? Carpetmax ще ви помогне в избора!

Вероятно сте чували за топ матраци, но не сте напълно наясно какво представляват и за какво служат. Особено в случаите, когато току-що сте закупили нов основен матрак, но ви препоръчат да вземете и топер, е възможно да сте се запитали каква е нуждата от втория. В следващите редове ще ви разкажем по-подробно какви са функциите на този артикул и защо е добре да се сдобиете с такъв.

Какви са причините да закупите този продукт

Твърде твърд или прекалено мек основен матрак

Често хората вярват, че повърхността, на която спят, е с перфектна твърдост, но редовно се събуждат уморени, с болки в раменете, гърба или кръста. Тези оплаквания не са за подценяване и трябва да им обърнете сериозно внимание, защото могат да прераснат в хронични здравословни проблеми и изкривявания. Добавянето на топер е добро решение на тези проблеми, защото отделните модели ще придадат мекота или ще добавят стабилност, удобство и опора.

Чистота

Топ матраците ще защитят основните от петна и разливане на течности, прах и от естествените телесни течности, отделящи се при спане. Ще предпазят материята от развитие на мухъл, бактерии и алергени. По този начин ще удължат живота на вашия матрак и ще запазят първоначалните му качества, за да можете да го използвате много години.

Компромисен вариант

Ако матракът ви е стар и за смяна, но не разполагате с необходимия бюджет за покупка на нов, един хубав топер е идеално решение. Така ще имате добра основа за спане, докато се удаде възможност за инвестиция в нов. Същото важи и за такива, които са започнали да се захабяват. Можете отново да се възползвате от същите предимства, на които сте се радвали в началото. Топерът ще възстанови първоначалната степен на твърдост, ергономичност, общ комфорт и цялостната опора на тялото.

Какво трябва да знаете, когато избирате

Когато избирате топ матрак, вземете предвид същите критерии, както когато избирате основен. Топерите се предлагат във всички видове материали, дебелини, размери, ортопедичност и съставни слоеве. Някои клиенти се учудват, когато разберат, че има материали, които са не само конкурентни, но дори превъзхождат мемори пяната. Препоръчително е да ги изпробвате на място и да усетите състава. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание, е:

  • материала;
  • дебелината;
  • размера;
  • поддръжката на тялото;
  • съотношението цена/качество.

Обикновено надматрачните постелки са с дебелина 3-5 см. Можете да заложите на по-висок (7-8 см.), ако ви предстои смяна на износен модел. Повечето сантиметри не означават по-мек топ матрак и по-малко ергономичност. Най-важното е как вие усещате повърхността.

Често потребителите не обръщат голямо внимание на размера на топера и купуват по-малък или значително по-голям. Това е грешка, тъй като в първия случай късите страни ще създадат дискомфорт и пропадане на тялото, а във втория ще виси извън леглото.

На пазара се предлага все по-голямо разнообразие от модели с различни съставни слоеве. Ако имате алергии или проблеми с дихателните пътища, или пък ако ежедневието ви е изпълнено със стрес, отделете време да потърсите специализирани топ матраци. Някои имат добавен слой с лавандула и етерични масла за успокояване на нервната система и по-спокоен сън. Други съдържат кокос, алое вера и различни органични материали, които да възпрепятстват развитието на алергии и бактерии и така успокояват неприятните симптоми.

Къде можем да намерим качествени топери

Ако търсите най-добрите предложения на пазара, можете да разгледате предложенията на CarpetMax. Фирмата има изградена търговска мрежа с магазини в цялата страна и добре структуриран онлайн сайт carpetmax.bg, където също можете да разгледате моделите. Във физическите им обекти можете да се възползвате от съветите на добре обучени специалисти, които да ви съдействат с избора. Изберете сега качествен топ матрак от КарпетМакс!

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *