Температурна аномалия в Аляска

Температурна аномалия в АляскаВодеща онлайн медия за новини съобщава, че изминалият юли в американския щат Аляска е бил най-топлият месец, откакто там се водят подобни статистики. Средната месечна температура е била 14,5 градуса по Целзий, според данни на американското правителство.

Това е с 3 градуса повече от средното за юли в Аляска и е малко над средното за досегашния най-топъл месец там, а именно юли през 2004 г., уточни американското Управление за океанографски и атмосферни изследвания. За съседните 48 щата управлението каза, че средната температура през юли е била 23,6 градуса по Целзий.

Това превръща изминалия юли в 27-ия най-топъл юли за 125-те години на водене на подобни статистики. На същата 27-а позиция е и месец юли през 1917 година. Управлението освен това отчита, че през изминалия юли е имало и рекордни наводнения, които са били най-големият метеорологичен проблем за 48-те съседни щата.

 

Много от тях са били причинени от урагана Бари, преминал през щатите Луизиана и Арканзас. Валежите са били почти колкото средното за месеца, но данните за последните 12 месеца за валежите – тоест от август 2018 г. до юли 2019 г. – превръщат анализирания период в най-влажния период август-юли в историята на страната.

Източник: fakti.bg

Пълен текст на новината: https://fakti.bg/world/401099-temperaturna-anomalia-v-alaska

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Разни, Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *