Shopping cart

Топлоизолация и саниране

Всеки днес търси начини да повиши енергийната ефективност на своя дом, като най-често използваните методи са вътрешна топлоизолация и/или външна топлоизолация.

Не бива да се забравя обаче, че самата топлоизолация е част от процедурата по саниране, даваща дори по-високи резултати.

С оглед на София, тъй като това е града, в който самият аз живея, пазара е наводнен от всякакви фирми за топлоизолация предлагащи своите услуги на клиентите. Естествено не са малко и измамниците, които желаят само да сложат ръка на вашите спестявания и да изчезнат със скоростта, с която са се появили.

Моята препоръка е да не забравяте да потърсите информация в интернет и сред бившите клиенти на съответната фирма за топлоизолация, така ще ви стане ясно за качеството на предлаганата от нея услуга, както и за нейната трайност. Няма нищо лошо в това човек да обезпечи своя дом с 50-60% икономия на ползваната енергия, но внимавайте да не попаднете в капана на некомпетентни или откровени измамници.

Съблюдавайте и за гаранцията, която е склонна да ви предостави фирмата за топлоизолация, всяка сериозна фирма има подобна практика, за да гарантира потока от клиенти, които старите техни потребители им препращат с оглед удовлетворението от направената топлоизолация.

Както вероятно знаете самата топлоизолация е част от един друг доста по-фундаментален процес, наречен саниране. Процеса саниране включва редица процедури, сред които:

  • Ремонт на покриви
  • Външна топлоизолация
  • Вътрешна топлоизолация
  • Подмяна на ВиК и ел. системата
  • Подмяна на старите електроуреди с нови и енергоспестяващи такива
  • Хидроизолация
  • Използване на енергия от енергийно възобновими източници за битови нужди

Използването на фирма за топлоизолация и саниране е вашия шанс да намалите значително енергийните загуби на своето жилище до около 80-90%, като същевременно осигурите уюта и комфорта за вас и вашето семейство. Имайте предвид, че поставянето на топлоизолация се изплаща за 3 до 5 години, като след това се наслаждавате на топъл или хладен (през лятото) дом напълно безплатно.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *