Shopping cart

Три идеални възможности за употреба на dedicated сървър

Dedicated сървърите са известни като най-мощния тип сървъри сред предлаганите уеб хостинг планове. Dedicated хостинга е познат най-вече с факта, че представлява идеален избор за притежателите на малък бизнес, но също така и за огромните корпорации. Със своите множество възможности и гъвкавост, dedicated сървърът е просто ненадминат в хостинг индустрията. Вярно е, че цената на месец за тази хостинг услуга е по-висока, но истината е, че хостинг компаниите обикновено не изискват от вас да предплащате за дълъг период от време, което се случва най-вече с плановете за споделен хостинг (при които е възможно да ви се наложи да заплатите услугата за година напред). По този начин, dedicated сървър може да бъде закупен при сравнително ниска стартова цена и ще ви предостави всички необходими сървърни ресурси за стартирането на голяма мрежа от уеб сайтове, при това без никакви проблеми. Ако се затруднявате при взимането на решение дали dedicated хостингът е подходящ за вашия онлайн бизнес модел, настоящата публикация ще обсъди три идеални възможности за употреба на dedicated server.

Стартиране на автоматизиран софтуер

Повечето уеб разработчици и уеб мастъри имат нужда от използването на собствен софтуер за автоматизиране на техните административни задачи. По-голямата част от такъв тип софтуер е насочен към подобряване на усилията влагани за оптимизация за търсачки чрез построяване на връзки и извършването на други SEO задачи, които подобряват page rank-a и позиционирането на уеб сайта ви в страницата с резултатите от търсене (SERP). С dedicated сървър имате свободата да инсталирате всякакъв софтуер, какъвто желаете на сървъра си, защото имате административните права да променяте софтуерната конфигурация. За жалост, със споделен хостинг или VPS хостинг планове нямате възможност да инсталирате подобен автоматизиран софтуер.

Изграждане и управление на мрежа от уеб сайтове

Въпреки, че повечето уеб мастъри стартират своите онлайн начинания с покупката на евтин споделенхостинг план, но едва след няколко месеца откриват, че ресурсите на плана им не предлагат достатъчно широки възможности за поддръжката на тяхната мрежа от сайтове. С dedicated сървър можете продължително да разширявате мрежата си от сайтове, да добавяте ново съдържание, да печелите нови посетители за сайтовете си всеки ден, без дори да се доближавате до прекрачване на лимитите на сървъра. Единственият подобен тип хостинг план, който предлага сравнима услуга на dedicated сървърите е cloud VPS хостингът, който използва мрежа от уеб сървъри за да осигури равномерното разпределение на натоварването на сървъра. С мощен dedicated уеб хостинг план можете да хоствате буквално стотици уеб сайтове едновременно, всеки със стотици посетители дневно, но най-хубавото е, че всичко това трудно ще доведе до надхвърлянето на лимитите на заделените сървърни ресурси.

База данни и съхраняване на backup-и

Повечето уеб хостинг планове ви дават възможност за автоматичен back up на целия уеб сървър чрез интерфейс на контролния ви панел (било на принципа на график или при поискване). Ако в момента разполагате с множество уеб хостинг планове, за които се прави back up редовно, бихте могли да използвате dedicated сървър като централизирано място за съхранение на всички ваши бази данни и back up-и. Това важи с особена сила ако използвате много уеб приложения, които изискват употребата на бази данни, като системи за управление на съдържанието (CMS), които са изцяло базирани на менажирането и съхраняването на информация в бази данни.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *