Златни годежни пръстени с диамант

Когато мъжете решат да поискат ръката на любимата си и да се врекат на вечна вярност, любов и привързаност, подаряват годежен пръстен. Всяка жена мечтае да получи златен годежен пръстен с диамант.

За много мъже, изборът на годежен пръстен е истинско предизвикателство. Най-класическият вариант е годежен пръстен от бяло злато, украсен с диамант. Така ще сте в крак и с поверието, че през високосна година, каквато е настоящата, се носят пръстени от бял метал. Все пак изборът, дали годежния пръстен да е от жълто или бяло злато, зависи от стила и вкуса на любимата жена.

Първо трябва да изберете каратът на годежния пръстен. По принцип, 14 каратовите пръстени се комбинират с цирконий, а 18 каратовите с диамант. Когато златният годежен пръстен ще се комбинира с диамант, големината и цвета на камъка са от съществено значение. Диамантите също имат карати. Според карата ще се ориентирате за големината и цената на камъка. В природата диамантите се срещат в различни цветове – безцветен, бледо жълт, много светло жълт или кафяв. Повечето диаманти съдържат малки естествени примеси. Чистотата на диаманта е мярка за големината на примесите и се оценяват по специална скала. Най-чистите диаманти, съответно са най-скъпи. Важно е да се отбележи, че диамантите трябва да са перфектно шлифовани. Изборът на големината и формата на камъка е ваш – най-често срещаните златни годежни пръстени са с кръгъл диамант. Може да изберете и правоъгълна форма или шлифовани във формата на овал или сърце.

За да изберете най-уникалният пръстен за вашата любима, трябва да посетите бижутериен магазин, в който ще могат да ви дадат ценни съвети, за това, как да изглежда годежния пръстен, който ще подарите. Най-добре е да посетите магазина на Сомаха. Там ще ви предложат да разгледате богат каталог с готови модели. Бихте могли да поръчате и годежен пръстен по ваш модел, като майсторите бижутери ще ви дадат ценни съвети и ще изпълнят поръчката ви перфектно. В ателието към магазина се прави и лазерно гравиране. Бихте могли да поръчате специално послание до вашата любима, което да се гравира на годежния пръстен. Така романтичният момент ще бъде незабравим.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *